Knækket tand

Har du en knækket tand?

Har du knækket en tand eller tabt noget af fyldning, bør du få kigget på det hurtigst muligt – også selvom det ikke gør ondt. De hyppigste gener, der kan være med knækkede tænder er:

  • En knækket tand skal efterses hurtigst muligt     Skarpe kanter
  • Har du knækket en tand? Kontakt din tandlæge i dag     Overfølsomhed
  • En knækket tand er ikke godt for din munds hygiejne     Huller, hvor der sætter sig mad

Hvis man efterlader knækkede tænder, kan det føre til caries, og ikke mindst at mere af tanden knækker, fordi den typisk bliver svækket, når den flækker. Skån området hvor der er knækket noget, og hold det godt rent da der typisk samler sig en masse skidt omkring.

Hvad kan man gøre med en knækket tand?

Det kommer an på hvordan og hvor meget af tanden, der er knækket. Typisk kan man lave en plastfyldning, og dermed erstatte den del af tanden som mangler. Hvis tanden er flækket og der mangler et stort stykke, kræver det oftere en større behandling at redde tanden. En typisk behandling for en tand med store revner er kronebehandling.

Ved større brud på tænderne

Hvis tanden er knækket så meget, at der er meget lidt “sund” tandsubstans tilbage, kræver det tilmed ofte opbygninger og stifter, for at få en krone til at sidde fast. I de tilfælde, hvor tanden er flækket hele vejen i gennem “bunden”, er den eneste løsning at trække tanden ud. Desto længere tid man venter, desto større bliver risikoen for, at den knækkede tand bliver mere svækket. Sørg for at få tanden kontrolleret af en tandlæge hurtigst muligt.

Har du en flækket tand? Besøg din tandlæge i dag

Aldrig har jeg haft så god en oplevelse hos en tandlæge, jeg har mega meget tandlægeskræk, men der var venlighed og tålmodighed med mig. Jeg siger mange tak for en super god oplevelse, selvom jeg har 2 tænder mindre. Tag til tandlæge inden det er for sent, har du tandlægeskræk, kan jeg klart anbefale Klink Holmberg, de er så venlige og søde. 

-Majse Nørfelt

Kontakt klinikken og få undersøgt dine tænder

Hvis du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at tage kontakt til klinikken. Vi efterser gerne dine tænder, og kommer med bud på hvilken behandling, der er den rette for dig og dine tænder. Vi sikrer, at du får et resultat, der er tilfredsstillende. Ring allerede i dag for at få repareret tanden helt smertefrit. Du kan enten booke en tid online eller ringe til os på 55 37 12 25.