FÅ TILSKUD TIL TANDBEHANDLING PÅ OP TIL 10.000 KR

HVEM KAN FÅ PENGE TIL TANDBEHANDLING?

Du kan få tilskud til tandbehandling på op til 10.000 kr., hvis du modtager en af følgende ydelser:

– Kontanthjælp
– Revalideringsydelse*
– Ressourceforløbsydelse*
– Uddannelseshjælp
– Ledighedsydelse*
– Integrationsydelse

* forudsat ydelsen er svarende til kontanthjælpsniveau. Bed din kommune om at bekræfte, at din ydelse svarer hertil, herunder at du opfylder de økonomiske betingelser for at modtage kontanthjælp.

OBS: SU-modtagere er ikke omfattet

SKAL JEG SELV BETALE NOGET?

Ja. Hvor meget du selv skal betale, afhænger af din alder og den ydelse, du modtager:

Er du 18-24 år?
Så skal du betale 600 kr. om året. Resten af beløbet op til de 10.000 kr. får du som tilskud. Du kan godt gennemgå flere behandlingsforløb på op til 10.000 kr. på ét år. I givet fald skal du stadig kun betale 600 kr. i alt selv.

Er du 25 år eller derover?
Så skal du årligt betale 600 kr. og 35 % af regningen op til 10.000 kr. Du kan godt gennemgå flere behandlingsforløb på op til 10.000 kr. på ét år. I givet fald skal du stadig kun betale 600 kr. én gang det pågældende år, men 35 % af regningen for hvert behandlingsforløb.

Særregel for 25-29-årige, der får integrationsydelse men ikke dansktillæg eller uddannelseshjælp men ikke aktivitetstillæg eller barselstillæg:
Er du 25-29 år og modtager du uddannelseshjælp men ikke aktivitetstillæg eller barselstillæg, skal du alene betale 600 kr. årligt. Resten af tandbehandlingen op til 10.000 kr. får du tilskud til.


Husk hvis behandlingsforløbet strækker sig over nytår, dvs. 2 Husk hvis behandlingsforløbet strækker sig over nytår, dvs. 2 kalenderår, skal du betale den årlige egenbetaling på 600 kr. 2 gange.

GÆLDER DET AL TANDBEHANDLING?

Ja. Dog ikke kosmetiske tandbehandlinger som f.eks. blegning af tænder.

De 10.000 kr. gælder for et samlet behandlingsforløb. Hvis den behandling, du har behov for, kræver flere tandlægebesøg, er der stadig tale om et samlet behandlingsforløb.

Eksempel på samlet behandlingsforløb:
Du har brug for en tandrensning og har desuden hul i en kindtand. Hullet er så stort, at det kræver en rodbehandling, og at tanden får sat en krone på. Du skal altså til tandlæge flere gange, men der er stadig kun tale om ét samlet behandlingsforløb.

SKAL KOMMUNEN GODKENDE BEHANDLINGEN?

Så længe det samlede beløb ikke overstiger 10.000 kr., skal kommunen ikke godkende behandlingen inden behandlingens start (forhåndsgodkendelse).

Hvis beløbet til gengæld overstiger 10.000 kr., skal det godkendes hos kommunen inden behandlingen. Denne forhåndsgodkendelse gælder dog i 2 måneder, uanset om ansøgeren ikke længere tilhører den berettigede personkreds.

​Hvis du starter et nyt behandlingsforløb op hos tandlægen flere gange på et år, behøver du stadig ingen forhåndsgodkendelse hos kommunen, så længe hvert behandlingsforløb maksimalt koster 10.000 kr.

HVORDAN GØR JEG?

​– Bed din kommune om dokumentation for, at du modtager en af de nævnte ydelser. En mail fra kommunen er nok.

– Bestil en tid hos os på 55 37 12 25 eller send os en mail på [email protected]
– Tag til tandlægen og få tandbehandling – husk dokumentationen fra kommunen.

HVAD SKAL JEG OPMÆRKSOM PÅ?

​Der kan være forskel på hvordan de forskellige kommuner tolker reglerne. Ring til os og hør nærmere, og så vil vi hjælpe dig bedst muligt.

SPØRGSMÅL?

Læs mere på www.tandlaegeforeningen.dk under ”Tilskud til tandpleje”. Du kan også kontakte din kommune, hvis du har yderligere spørgsmål.

RING TIL OS

​​+45 55 37 12 25

RÅDHUSTORVET 4G

4760 VORDINGBORG

​PEBLINGERENDE 2, 1.

4780 STEGE

​SKRIV EN MAIL TIL OS

​SEND BESKED​

​Tandlægerne Rådhustorvet 4G I/S